Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır ?

Keratin, saçın yanı sıra cildin ve tırnakların da ana bileşenidir. Saçın korteks denilen dış yapısında da, iç yapısında da keratin proteini bulunuyor. Keratin saç tellerinin ana maddesidir. Güneş, kirlilik veya kimyasallar gibi dış etkenlere ya da yaşam biçiminizdeki değişikliklere bağlı olarak saçta bulunan keratin tükenir. Bu kayıp kuru, zarar görmüş ve donuk saçlara neden olur. Bu yüzden dışarıdan keratin desteği almak gerekir. Boyadan, fönden, düzleştiriciden zarar görmüş saç telleri keratin kaybeder ve saç kötü ve yıpranmış görüntüye kavuşur. Saç tellerini eski sağlıklı görüntüye kavuşturmak için saça keratin uygulaması yapılır. Böylece saçlar daha parlak, yumuşak ve bakımlı görüntüye kavuşur. Boos Keratin setleri  ile ev bakımı yapabilirsiniz. Özellikle hızlı saç uzatmak isteyenler için bitkisel keratin içeren ürünlerimizi denemeni öneririz. Saçın ihtiyacı olan keratini saça geri yükleyen ve kırık uçları onaran bitkisel keratin ile güçlenerek uzamasını sağlar ayrıca kırıklar nedeniyle sürekli kestirmek zorunda kalmazsınız.

Keratin bakımının faydaları nelerdir?

Saçlar mevsim değişikliğine, uyguladığımız ısıl işlemlere, boya ve renk açma işlemlerine, kullandığımız şekillendirici spreyler, kremler gibi birçok yıpratıcı etkene maruz kalır ve dolayısıyla güçsüzleşir ve yıpranır. Üstelik beslenme biçimimizin düzensizliği veya sağlıksız beslenme de saçın güçsüzleşmesine ve saçtaki keratinin kaybolmasına neden olur. İşte bu etkenler sebebiyle saçınız güçsüzleşmiş, yıpranmış ve solmuş ise bu noktada imdadınıza keratin bakımı yetişiyor. Keratin bakım saç tellerini bir koruma kalkanı gibi sararak dış etkenlere karşı koruma sağlıyor. Güçlenen saç teli, dış etkenlerden daha az etkileniyor.

Keratin içeren bakım ürünleriyle beraber saçın ihtiyacı olan, kaybettiği keratin yeniden yükleniyor. Özellikle de kırık saç uçları onarılıyor ve saç daha canlı, çok daha parlak, yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanıyor. En önemlisi de saçlar daha sağlıklı, daha güçlü şekilde uzuyor. Böylece saç uzama hızında artış yaşanıyor.

Hangi saçlar keratine ihtiyaç duyar?

Saç telleriniz incelmiş ise veya gittikçe inceldiğini fark ediyorsanız, saçlarınız daha mat ve rengini kaybetmişse, çok miktarda saçınız dökülüyorsa ve hatta öbek öbek kopmalar oluyorsa ve sert, taraması zor, şekillendirmesi çok daha zorsa saçınızın bu bakıma ihtiyacı var demektir.

Keratin maskesi nasıl yapılır?

Yıpranmış saçlarınızı onarıp, eski güçlü ve canlı haline getirecek bu bakımı yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Son zamanlarda kuaförlerinizden veya çevrenizden sık sık duyduğunuz keratin bakımını evinizde Booskozmetik ürünleriyle kendiniz de yapabilirsiniz.  Ürün, 15-20 dakika arası saçta bekletilir, tavsiye edilen çok yüksek ısılar olmamak koşuluyla fön makinesi ile saçın ürünü emmesi için destek verilmesi. Ardından saç yıkanıp kurutulur ve fön makinesi veya düzleştirici gibi bir makineyle saça bir kat fön çekilir. Bakım bittiğinde saçlarınızdaki keratin yükselmesi ve değişiklik gözle görünür biçimde olur ve saçlarınıza müthiş bir parlaklık gelir. Bu bakımı belirli periyodlarla saçınıza uygulamanız saç yapınızdaki proteinlerin sürekliliği açısından faydalı olur.

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Genelde keratin bakımı denilince herkesin aklına kuaförde yapılan saç düzleştirme işlemleri geliyor. Ancak keratin, saçlar için oldukça önemli bir madde ve saçın sağlıklı şekilde, kırılmadan uzaması için düzenli olarak keratin içeren bakım ürünleri kullanılmalı. Bitkisel keratin şampuanını saç derisine masaj yaparak uygulamalı, saç bakım kremini de saçlarının uç kısımlarına yoğunlaşarak uygulamalısınız.

  • Keratin
  • Saç
  • Bakımı
Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır ?
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
113 Kullanıcı / Ortalama:4.96
İzlenme: 10163
29-03-2020 20:28 Yazar : Boos Kozmetik

Profesyonellere Özel Saç bakım şampuanları, Saç bakım maskeleri, Saç bakım serumları, Vücut bakım ürünleri, Kartuş ağdalar , Konserve ağdalar, Kalıp ağdalar, Ağda temizleme yağları, Özel krem ve jel saç keratin bakımları, El ve Vucut losyonları, Tüm Saç Bakım ürünleri, Şampuan , Serum, Maskeler ve Setleri, saç boyası, saç spreyi, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürünle Hizmetinizdeyiz.

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.