Kolajen Nedir ? Kolajen İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kolajen, vücudumuzda bulunan en bol proteindir. Eklemlerin, tendonların, bağların ve cildimizin oluşumuna yardımcı olur. Bunların dışında saçlar, tırnaklar ve daha birçok oluşum için vücudumuz kolajene ihtiyaç duymaktadır. Doğduğumuz andan itibaren vücudumuz ihtiyacı olan kolajeni kendisi üretir. Ancak 30’lu yaşlardan itibaren üretilen kolajen miktarı yıllar geçtikçe azalmaya başlar. Kemik, sakatat ve bazı yiyeceklerden ihtiyaç duyulan kolajen takviyesi alınabilir. Kolajenin mucizeleri hala tam olarak keşfedilmemiştir. Araştırmaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Günümüz de artık birçok marka takviye edici gıda olarak kolajen takviyeleri üretmektedir. Bunlar daha çok cilt güzelliği ve saçlar için tercih edilmektedir.

Vücudumuz da saç oluşumu Protein Keratin sayesinde meydana gelmektedir. Protein Keratin oluşturmak için de bazı amino-asit türlerine ihtiyaç vardır. Bunların bazıları kolajen de mevcuttur. Kolajen ve diğer protein türlerini bulunduran besinleri tükettiğimizde, vücudumuz daha sonra onları ihtiyaç duyduğu yeni proteinler ve bileşikler oluşturmak için kullanılan amino-asitlere bölmektedir. Vücudumuzun yapabileceği 11 Esansiyel olmayan amino-asit vardır. Kolajen ise temel olarak 3 Esansiyel olmayan Amino-Asitten oluşur. Bunlar Prolin, Glisin ve Hidroksiprolin. Prolin aynı zamanda keratinin ana bileşenidir. Bu nedenle, Prolin yönünden zengin kolajen tüketmek vücudumuzun yeni saç oluşturabilmesi için gereken yapı taşlarını sağlamaktadır. Kısaca Kolajen, vücudumuz da saç oluşumunu sağlayan protein olan Keratin oluşturmak için ihtiyaç duyduğu amino-asitler bakımından zengindir.

Kolajen İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kolajen eksikliği yaşayan saç, kabarır, elektriklenir, mat ve sağlıksız bir görüntüye sahip olur. Saçın proteini kolajen saç derisini ve saçı, dış etkenlerden korur. Sağlıklı saçlara kolajen eksikliğinizi giderek sahip olabilirsiniz. Kolajen saç dökülmelerini önler, saç köklerini güçlendirerek sağlıklı görünüm kazandırır. Saçlarda kırılmaları ve kopmaları engeller. Saçlara ışıltı verirken, saçın yağ dengesini de düzenler hızlı uzamasına destek olur. Saç diplerinde oluşan kepeklenme gibi rahatsızlıkları giderir. Saçlara hacim kazandırarak, mat görüntüsünü yok eder. Kolajen içerikli ürünler ile evde siz de kendi kolajen bakımınızı yapabilirsiniz.

Yeni Saç Tellerinin Oluşumda Kolajen Etkisi;

Kolajen saç bakımı için önemli bir bileşen olduğu gibi saçların yeniden çıkmasını sağlayan amino asitler açısından da oldukça zengindir. Özellikle kellik ve belirli bölgelerde seyrekleşmelerin görüldüğü saçlarda kolajen kullanımı ile yeni saç kökleri elde edilebilmektedir.

Kolajen bileşeninin içerisinde yer alan prolin maddesi, saç yapısında bulunan keratin maddesini doğrudan etkilemektedir. Keratin eksikliği nedeniyle oluşan kellik sorununa karşı kolajen bakımı yapılması ise keratin yapısının yeniden güçlenmesini sağlayacaktır. Saç köklerini uyararak yeni saç tellerinin oluşumuna katkı sağlayan kolajen maddesi aynı zamanda zayıf ve gelişmeyen saç tellerini de besleyerek daha sağlıklı saçlar elde etmeyi sağlamaktadır.

Kaliteden taviz vermeyen Boos Kozmetik olarak Boos Professional Collagen & Keratin Şampuan ve Saç Maskesi ürünlerimizi denemenizi tavsiye ederiz...

  • Kolajen
  • Nedir
  • Kolajen
  • İle
  • Saç
  • Bakımı
  • Nasıl
  • Yapılır
Kolajen Nedir ? Kolajen İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
91 Kullanıcı / Ortalama:4.95
İzlenme: 2719
11-01-2021 14:55 Yazar : Boos Kozmetik

Profesyonellere Özel Saç bakım şampuanları, Saç bakım maskeleri, Saç bakım serumları, Vücut bakım ürünleri, Kartuş ağdalar , Konserve ağdalar, Kalıp ağdalar, Ağda temizleme yağları, Özel krem ve jel saç keratin bakımları, El ve Vucut losyonları, Tüm Saç Bakım ürünleri, Şampuan , Serum, Maskeler ve Setleri, saç boyası, saç spreyi, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürünle Hizmetinizdeyiz.

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.