Saçlar Neden Sertleşir ?

Banyodan çıktıktan sonra saçım sertleşiyor, çözümü nedir?

Banyodan sonra saçım kuruyunca çok sertleşiyor, üstüne falan yatsam kabarıyor. Ne yapacağım, banyodan sonra saç sertleşmesi nasıl önlenir?

Dökülme, yağlanma, kuruma gibi birçok problem yaşıyoruz, sert saçlar da bunlardan bir tanesi. Belki de en önemlisi... Sert saçlar kolayca şekil almaz ve çok zorlayıcıdır. Neyse ki bunu önlemek o kadar da zor değil

Banyodan sonra saç sertleşmesi neden olur?
Saçlarınızı çok sık yıkamanız kurumasına sebebiyet verir ve doğal olarak saçınızı yumuşatacak yağları yok eder. Yumuşak saçlara sahip olmak için bu yağ kaybını telafi etmeniz gerekir. Saçınızı birkaç günde bir yıkamalı, saç serumları ile destek vermeli, nazikçe fırçalamalı ve özellikle çok sıcak sudan kaçınmalısınız. Duştan sonra saç sertleşmesi yanlış bakım ürünü kullanmaktan da kaynaklanıyor olabilir. Bunun için saç tipinize uygun ürünleri tercih etmenin önemi büyüktür.

Duştan sonra saçlarım sertleşiyor çözümü nedir?
Banyo sonrası sert saç birçok kişinin yaşadığı saç problemlerinden biridir. Bu durum yanlış bakım ürünleri kullandığınızı, saçlarınızın neme ihtiyaç duyduğunu gösterir. Öncelik olarak saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi karşılamalı, doğru saç bakım ürünleri tercih etmelisiniz. Eğer saç kremi ve/veya saç maskesi kullanmıyorsanız, mutlaka kullanın! Çünkü saç kremleri saçlara nem veriyor, yumuşaklık kazandırıyor, sertleşmenin önüne geçiyor. Saç bakım ürünleriniz de yoğun nem, keratin, doğal yağ katkılı olursa bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Duştan sonra sertleşen saçlardan kurtulma yöntemleri nelerdir?
Yağlı saçları olan kişiler daha sık yıkayabilir, ancak kuru saçlı kişiler saçlarını haftada iki defadan fazla yıkamamalıdır.

Yoğun nem sağlayan saç bakım ürünlerine yönelin. Saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Bu, saçınızın yumuşak ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olacaktır.

Isı saçınızın hasar görmesine ve matlaşmasına neden olur. Haliyle saçlar kurur, bu süreçte ısıdan uzak durun.

 SAÇLAR NEDEN SERTLEŞİR?

Saçların sert olmasının bir kaç nedeni vardır; 

1) Saçlarınız doğal olarak sert ve kuru olabilir,

2) Boya ve Sık şampuanlama,

3) Deniz ve Güneşin etkisiyle,

4) Şampuanı tek başına kullanımı ile,

5) Sık şampuan değişimi ile

6) Duşatn sonra saç maskesi/kremi saç bakım serumu kullanmamak

7) Yanlış ürün kullanımı ile

SAÇLAR NASIL YUMUŞATILIR?

Öncelikle şampuan seçimini doğru yapmalı ve zaten kuru olan saçlarınızı daha da kurutacak bakım ürünlerinden kaçınmalısınız. Nemlendirici özelliği olan şampuan ve saç bakım kremleri kullanın ve duştayken saç tellerinden çok saç diplerini temizleyin, saçlarınızı hergün şampuanlamayın çünkü hergün şampuanlamak saç derisini ve dolayısıyla saç tellerini kurutur. hergün duş almanız gerekiryorsa şampuanı hftada 2-3 günde bir kullanın , diğer zamanlarda duru su ile yıkayın.

SAÇ KURUTMA MAKİNESİ, MAŞA VE ŞEKİLLENDİRİCİLERİN KULLANIMINI EN AZA İNDİRİN!

Saçlarınızı saç kremi, saç bakım maskesi , saç serumları ve çeşitli kozmetik ürünleri ile yumuşatabilirsiniz.

  • Saçlar
  • Neden
  • Sertleşir
Saçlar Neden Sertleşir ?
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
2 Kullanıcı / Ortalama:4.50
İzlenme: 4380
28-10-2022 22:02 Yazar : Boos Kozmetik

Profesyonellere Özel Saç bakım şampuanları, Saç bakım maskeleri, Saç bakım serumları, Vücut bakım ürünleri, Kartuş ağdalar , Konserve ağdalar, Kalıp ağdalar, Ağda temizleme yağları, Özel krem ve jel saç keratin bakımları, El ve Vucut losyonları, Tüm Saç Bakım ürünleri, Şampuan , Serum, Maskeler ve Setleri, saç boyası, saç spreyi, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürünle Hizmetinizdeyiz.

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.